Nemzetközi karate edzőtábor Egerben

Nakahashi Hidetoshi

Eger, 2016

DSCN2968_cr
A kazincbarcikai csapat Egerben

2016. március 19-20.-án a Magyar Tradícionális Shito Ryu Karate Szervezet meghívására ismét Egerbe látogatott Nakahashi Hidetoshi 9. dan-os japán nagymester.

Külön öröm, hogy több külföldi dojo is képviseltette magát néhány lelkes karatekával, valamint más karatestílusokból is sokan megtisztelték a mestert jelenlétükkel.

shitoryu_logo_0001

A (számomra) nagy koncentrációt igénylő edzéseken azzal tisztelegtünk a tavaly decemberben elhunyt Soke Mabuni Kenei előtt, hogy átismételtük az olyan Mabuni katákat, mint a Juroku, Miyogo, Aoyagi és a Shinpa. A sort a Fehér Daru stílus Er Shi Ba katájából, Mabuni Kenwa által a Shito Ryu-ba átültetett Nipaipo-val zártuk. Délután a Tomari No Bassai volt terítéken. Vasárnap délelőtt a több, mint három órás edzésen a Seipai-t, a Tensho-t, a Sachin-t és az egyszerűnek tűnő, de rendkívül hatásos közelharc-technikákat felvonultató Hiji Ate Goho-t veséztük ki, a bunkai-okkal együtt. Nakahashi sensei felhívta a figyelmet arra, hogy ebben a nagyon rövid, már a kezdők által is könnyen elsajátítható katában milyen sokféle variációja rejtőzik a könyöktechnikáknak és hogy ezeket hatásosan lehet alkalmazni a vészhelyzetekben.

naka.dedi
A szünetben még dedikálásra is volt idő

A mindvégig jó hangulatú edzéseken sokat sztorizott a mester. Mesélt egy-egy formagyakorlat eredetéről, hátteréről és hogy ezeket a formagyakorlatokat milyen körülmények között alkalmazták a valós harcban. A tenshin happo gyakorlásának fontosságára is rávilágított, felelevenítve azokat az éveket, amelyeket a francia karate válogatottal töltött.


Ezen a hétvégén is bebizonyosodott, hogy a karate nyelve egy határokon átívelő nemzetközi nyelv. És hogy tanulni sohasem késő.

Köszönjük Nakahashi sensei!

DSCN2978_cr
A tábor résztvevői

Váradi J. 

Hozzászólás